Operatørlås Bindingstid Mobiltelefoni.no

Dette skiller operatørlås fra bindingstid

Stadig flere operatører slutter med operatørlås, men noen benytter seg fortsatt av denne løsningen for å holde på kundene – i tillegg til kontrakter med bindingstid.

Operatørlås

Operatørlås blir ofte forvekslet med bindingstid, men dette er to forskjellige ting.

Bindingstid er den tiden du binder deg til å ha et abonnement og vanligvis følger denne med hvis du kjøper en mobil sammen med abonnement. I tillegg til bindingstiden på abonnementet, har mange operatører også operatørlås på selve telefonen.

Kjøper du ny mobil uten abonnement, har den stort sett ikke operatørlås, men skal du låse opp den gamle telefonen din, kan du behøve IMEI-koden.

Les også: Dette bør du vite om IMEI-nummer

Operatørlås innebærer at en funksjon i mobilen sjekker SIM-kortet som blir satt inn i telefonen, og kun aksepterer SIM-kort fra den aktuelle operatøren. Du kan enkelt sjekke om din mobil har operatørlås ved å prøve å sette inn et SIM-kort fra en annen operatør.

Dersom du kun må taste personlig kode eller kommer rett inn på telefonen og kan bla i menyen, betyr det at mobilen din ikke har operatørlås. Får du derimot beskjeder som «ugyldig SIM» eller «SIM avvist» betyr det at mobilen er operatørlåst.

Operatørlås Mobiltelefoni.no
Forvirring: Bindingstid og operatørlås er to forskjellige ting.

Her kan du finne din operatørlåskode

For ulike operatører og telefoner er det ulike tilnærminger til hvordan man låser opp telefonen, men du må kontakte den operatøren som mobilen din er låst til. Er en av disse din leverandør, kan du klikke på direktelenkene til deres operatørlåssider her:

Hos noen operatører må du ha IMEI-nummeret for å få operatørlåskoden. Les mer om IMEI-nummeret her.