IMEI-nummer Mobiltelefoni.no

Dette bør du vite om IMEI-nummer

IMEI-nummer er noe alle mobiltelefoner har. Men hva er IMEI-nummeret, og hva betyr det for deg? I denne artikkelen kan du bli klokere på mobilens fingeravtrykk.

Hva er IMEI-nummeret?

IMEI står for International Mobile Equipment Identity. Det er det internasjonale identifikasjonssystemet for mobile kommunikasjonsenheter, inkludert mobiltelefoner. IMEI-nummer består av 15 sifre unikt for hver enkelt enhet, og det er ikke knyttet til brukeren av mobilen.

Ut fra IMEI-nummeret kan man få informasjon om hvilket land den kommer fra, hvilken modell telefonen er og andre identifiserende faktorer.

Hvordan finner man IMEI-nummeret?

IMEI-nummer Mobiltelefoni.no
På visse iPhone-modeller finner man IMEI-nummeret på baksiden av telefonen.

Det er mange måter å finne IMEI-nummeret på. Det enkleste som gjelder alle telefoner er ganske enkelt å taste inn *#06#.

Alternativt kan man finne det under batteriet på telefonen. Telefoner som ikke kan åpnes har gjerne nummeret trykket på SIM-kort holderen.

IMEI-nummeret finner du også i telefonens innstillinger, under Om. Nøyaktig hvor i innstillingene vil avhenge av hvilken modell mobiltelefon man har.

På enkelte iPhone-modeller finner man også IMEI-nummeret gravert inn på telefonens bakside.

Les også: Slik finner du mobilen om du har mistet den

Selv om man ikke har notert seg IMEI-nummeret før den har blitt borte og/eller stjålet er det heldigvis ikke for sent. Nummeret er nemlig også oppgitt på originalforpakningen eller kvitteringen.

På iPhone kan du også finne nummeret ved å logge på kontosiden som enheten din er koblet til. På Android vil du også kunne finne IMEI-nummeret via Finn Enhet-funksjonen om denne er aktivert.

Hvorfor er IMEI-nummeret viktig?

Om mobiltelefonen din blir stjålet er det spesielt lurt å ha IMEI-nummeret tilgjengelig.

I tillegg til å melde mobilen stjålet for å sikre at sim-kortet blir sperret og at du slipper å måtte ta regningen, kan du ved å rapportere mobilen som stjålet svarteliste enheten i den nasjonale og internasjonale databasen.

Er en enhet svartelistet vil den bli nektet tilgang til mobilnettverk uansett om man bytter sim-kort. Til dette trenger du imidlertid IMEI-nummeret.

Om noen har funnet mobilen din og den blir levert inn til hittegods hos politiet eller andre vil IMEI-nummeret også være greit å ha for å få den tilbake.

Les også: Hva gjør egentlig SIM-kortet ditt?