Abonnement Mobil Mobiltelefoni.no

Kjøpe mobil med eller uten abonnement?

Tid for ny mobil og usikker på om du bør kjøpe med eller uten mobilabonnement? I denne artikkelen gir vi deg gode tips til hva du bør tenke på før du bestemmer deg.

Bilde av Eirin Skiaker

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sist oppdatert: 24.09.2021

Skal du kjøpe ny mobiltelefon er det lett å se seg blind på prisen man betaler i kassa. Rabatterte mobiler kommer imidlertid ofte med et bestemt abonnement og bindingstider. For å sikre seg et best mulig kjøp er det derfor enkelte faktorer man er nødt til å ha i bakhodet.

Hva blir totalprisen?

Innhold
  1. Hva blir totalprisen?
  2. Abonnement med bindingstid
  3. Ulike avtaler og fordeler
  4. Finn den beste løsningen for deg
Vis mer

Kjøper du en mobiltelefon med abonnement er det ofte rimeligere enn å kjøpe uten. Likevel er ikke prisene på abonnementet nødvendigvis gunstige, og du risikerer at prisen blir høyere når man regner sammen totalsummen.

Ved kjøp av mobil med abonnement risikerer du også at betalingen av telefonen bare utsettes, når den kjøpes med binding. Og det med en rente som neppe er særlig fordelaktig for deg. Dessuten vil mobiloperatørene alltid trekke fram abonnementene de tjener mest på. Hva som er en bra avtale for mobiloperatøren er ikke nødvendigvis en bra avtale for deg som kunde.

Kjøper du i stedet en mobil uten abonnement vil du stå fritt til å velge det billigste abonnementet for ditt bruk. Dette kan gjøre totalprisen lavere i det lange løp.

Abonnement med bindingstid

Dersom du velger å kjøpe en mobil med abonnement følger det som regel en bindingstid med på kjøpet. Det betyr at du ikke fritt kan bytte operatør før bindingstiden er over. Velger du likevel å bytte før bindingstiden er ferdig, må du betale et gebyr for å bryte bindingstiden.

Går du i stedet til innkjøp av mobil uten abonnement, står du fritt til å bytte operatør om du skulle finne et bedre abonnement senere.

Les også: Dette skiller operatørlås fra bindingstid

Ulike avtaler og fordeler

Fordelene med å kjøpe mobil med abonnement varierer med hvilken operatør du velger. For eksempel gratis lagring i nettsky, forsikring, ekstra datapakker, gratis ringetid til utland eller mulighet for delbetaling kan ofte følge med om du velger abonnement med bindingstid.

På en annen side vil ofte disse fordelene være inkludert i abonnementet uansett. Det hele koker ned til hva du trenger. Har du ikke behov for slike ekstrafordeler bør du vurdere å kjøpe mobiltelefonen uten abonnement, og selv finne det abonnementet som passer forbruket ditt best.

Finn den beste løsningen for deg

Det viktige spørsmålet du bør stille deg selv er om du trenger disse tilleggstjenestene, og om abonnementet passer for deg. Dette vil avhenge av bruken din og behovene du har. Ta deg derfor god tid til å tenke over hva du bruker mobilen til og hva du trenger mest av ulike tjenester.

Les også: Hvordan velge rett mobilabonnement