Bilde av gutt som snakker i mobilen utendørs

Hvilken mobiltelefon er best i test?

Aldri har det vært så mange gode smarttelefoner som nå, og flere skiller seg positivt ut, uavhengig av prisklasse.

Velg riktig mobiltelefon

Skal du ha ny mobil, kan det være greit å undersøke om den er billigst med eller uten abonnement. Det er ikke nødvendigvis en fasit på hva som er billigst, og tidsbegrensede tilbud fra leverandørene kan gjøre den ene eller andre løsningen billigere. Du kan lese mer om mobiler med og uten abonnement her.

Videre har du kanskje en formening om du vil ha Android eller iOS telefon, og om det er noe spesielle egenskaper du setter ekstra pris på. Mange vil prioritere et godt kamera, mens andre vil gjerne ha lang batteritid eller vanntett telefon. Selv de rimelige modellene kan by på en del av disse funksjonene og egenskapene.

Test av mobiltelefoner

Testen av mobiltelefoner er laget av Test.no som samler tester fra troverdige kilder fra innland og utland, og kort forklart gjør Google-jobben for deg. Alle mobilene har fått en poengsum basert på hva mange testpanel har ment om dem, og slik gjør det resultatene mer solide.

Selv om en del av mobilene i toppen av testen koster mye, betyr det ikke at mobiltelefonene lengre ned er dårlige av den grunn. Mange av de rimeligere variantene får svært god score, selv om de selvfølgelig ikke kan måle seg med de dyreste modellene på alle områder.

Testen inkluderer kun mobiler tilgjengelig på markedet i 2020. For å kunne ta med mobiltelefonene i testen er Test.no avhengig av at noen faktisk har testet produktet og satt en poengscore. For at testen skal være relevant vil man ofte velge produkter som lanseres i det norske markedet, men dette er ikke et absolutt krav. Testen oppdateres når nye modeller og tester blir lansert. Opprinnelig ble denne testen publisert på Test.no/beste-mobiltelefon hvor du kan lese hele testen.

Resultatliste