Data-SIM Tvilling-SIM Mobiltelefoni.no

Trenger du tvilling-SIM, data-SIM eller ekstra-SIM?

Eier du to mobiler, eller har du nettbrett, modem, ruter eller PC med SIM-kortleser i tillegg til mobilen din? Da kan du vurdere om du trenger tvilling-SIM, data-SIM eller ekstra-SIM.

Fakta
 • Med et ekstra SIM-kort i tillegg til hoved-SIM-kortet ditt, kan du bruke mobilabonnementet på en ekstra enhet, til samme priser som du er vant til. Du trenger bare å forholde deg til ett abonnement og én faktura.
 • Tvilling-SIM: Med de aller fleste tvilling-SIM-kort kan du bruke både data og telefoni (ringeminutter og meldinger). Fungerer som regel best på mobiltelefoner. Tilbys av de fleste mobilselskapene.
 • Data-SIM: Du kan som oftest kun bruke data med et data-SIM-kort, ikke ringe eller sende meldinger. Er som regel laget for å fungere best på nettbrett, PC, ruter og modem. Tilbys av de fleste mobilselskapene.
 • Ekstra-SIM: Et par operatører tilbyr det de kaller ekstra-SIM, som en erstatning for tvilling-SIM og data-SIM. Ekstra-SIM tillater både telefoni og mobildata, og det skal fungere like godt på mobilen som på andre enheter (nettbrett, PC o.l.).
 • Trilling-SIM: Du kan benytte inntil tre SIM-kort på samme abonnement.
Vis mer

Tvilling-SIM: For deg med to mobiltelefoner

Bestiller du Tvilling-SIM, får du tilsendt et ekstra SIM-kort som er en kopi av hoved-SIM-kortet ditt. Det kan være praktisk hvis du eier to mobiletelefoner som du veksler mellom. Da slipper du å bytte SIM-kort mellom telefonene, og du trenger bare å holde styr på ett mobilabonnement/én faktura.

Du bruker av de samme inkluderte telefonsamtalene, meldingene og dataen du har i abonnementet, uansett hvilket av tvillling-SIM-kortene du bruker. (Merk at Telenor ikke tilbyr databruk med tvilling-SIM.)

Du får anrop på alle enhetene samtidig, og velger selv hvilken du vil svare på. Med noen operatører har du mulighet til å velge om du vil få alle SMS på begge enhetene, eller på bare én av dem. Mottak og sending av MMS med tvilling-SIM fungerer ikke med alle mobilselskapene.

Kan Tvilling-SIM også brukes på nettbrett?

Flere mobilselskaper mener du skal kunne bruke tvilling-SIM i et nettbrett med telefoni og SMS-funksjon med vanlige telefonnummer, men tvilling-SIM er gjerne utviklet for å fungere best i telefoner. Har du nettbrett uten telefoni, er det ofte spesielt anbefalt å bruke data-SIM i stedet. Noen av operatørene melder for eksempel om at det vanlige hoved-SIM-kortet i mobiltelefonen din vil kunne fungere dårlig hvis du bruker tvilling-SIM i nettbrett uten telefoni-mulighet.

Data-SIM: For deg med andre enheter

Data-SIM, også kalt datatvilling eller tvillingSURF, er nesten det samme som tvilling-SIM. Forskjellen er at du oftest ikke kan bruke data-SIM til å ringe eller sende meldinger med, kun til mobildata – unntaket er Telenor (kan sende og motta SMS) og Komplett Mobil (kan sende og motta SMS og MMS). Et data-SIM er også gjerne spesielt utviklet for – og fungerer ofte best på – andre enheter enn telefonen, for eksempel i et nettbrett, en PC, modem eller ruter.

Streamer for eksempel barna dine filmer på nettbrettet i bilen samtidig som du vil ha data til musikk tilgjengelig på mobilen din?

Med et ekstra data-SIM blir dette mulig. Da trenger du altså ikke å bytte SIM-kort mellom enhetene, og du får bare ett abonnement og én datakvote å forholde deg til.

Ekstra-SIM: En slags blanding av tvilling- og data-SIM

MyCall og OneCall tilbyr det de kaller ekstra-SIM, som en erstatning for tvilling- og data-SIM. Med ekstra-SIM kan du ringe, sende SMS og bruke data, men du kan ikke sende MMS. Du skal kunne bruke ekstra-SIM med like stort hell i alt fra mobiler, nettbrett, modem og PC-er med SIM-kortleser, uansett om enheten tillater telefoni eller ikke.

Å bruke ekstra-SIM fra MyCall i mini-ruter kan imidlertid by på problemer ved innkommende samtaler, men dette er ikke et kjent problem for OneCall.

Hvilke mobiloperatører tilbyr tvilling-SIM, data-SIM og ekstra-SIM?

Tvilling-SIM data-SIM ekstra-SIM Mobiltelefoni.no
Tvilling-SIM: Én mobil på farten og én hjemme? Da er det praktisk med tvilling-SIM, så får du bare ett mobilabonnement og én faktura å forholde deg til.

De aller fleste operatører tilbyr tvilling-, data- og/eller ekstra-SIM. Her er listen over dem (per januar 2019):

Du kan som regel ikke bestille tvilling-, data- eller ekstra-SIM hvis du bruker kontantkort eller har et abonnement som ikke krever kredittsjekk.

Tilbyr ikke den nåværende mobiloperatøren din tvilling-, data- eller ekstra-SIM? Da kan du sammenligne mobilabonnement fra de som tilbyr ekstra SIM-kort.

Flere enn to enheter?

MyCall, OneCall, Telia og Saga Mobil tilbyr også trilling-SIM, som vil si at du kan benytte samme mobilabonnement på tre enheter.

Hvor mye koster tvilling-, data- og ekstra-SIM?

Noen få operatører tilbyr et ekstra SIM-kort gratis, men det hører til unntakene. Det mest vanlige er at det koster deg noen ekstra kroner hver måned. Noen har også en ekstra etableringskostnad på toppen av månedskostnaden. Priser per januar 2019:

 • Chili Mobil: Tilbyr for øyeblikket ikke tvilling- og data-SIM.
 • Fjordkraft Mobil: 29 kr/mnd + 99 kr etablering (tvilling-SIM), eller 29 kr/mnd + 0 kr etablering (data-SIM)
 • Happybytes: 0 kr/mnd + 30 kr etablering (tvilling-SIM og data-sim)
 • Ice: 39 kr/mnd + 0 kr etablering (tvilling-SIM), eller 29 kr/mnd + 0 kr etablering (data-SIM)
 • MyCall: 0 kr/mnd + 0 kr etablering (ekstra-SIM)
 • OneCall: 19 kr/mnd + 0 kr etablering (ekstra-SIM)
 • PepCall: 29 kr/mnd + 0 kr etablering (data-SIM)
 • Saga Mobil: 20 kr/mnd + 39 kr etablering (både tvilling-SIM og data-SIM)
 • Sponz: 19 kr/mnd + 99 kr etablering (både tvilling-SIM og data-SIM)
 • Talkmore: 20 kr/mnd + 0 kr etablering (tvilling-SIM), eller 0 kr/mnd + 0 kr etablering (data-SIM)
 • Telenor: 37,50 kr/mnd + 187,50 kr etablering (tvilling-SIM), eller 29-49 kr/mnd avhengig av abonnement + 0 kr etablering (data-SIM)
 • Telia: 30 kr/mnd + 50 kr etablering (tvilling-SIM), eller 30 kr/mnd + 0 kr etablering (data-SIM)
 • Telio: 25 kr/mnd + 0 kr etablering (både tvilling-SIM og data-SIM)

Sammenlign mobilabonnement på Mobiltelefoni.no, slik at du enkelt kan finne abonnement med vilkår og priser som passer deg.