Abonnement Mobil Mobiltelefoni.no

Kjøpe mobil med eller uten abonnement?

Det hersker uenighet om mobil med eller uten abonnement er den mest lønnsomme løsningen. Hvilket alternativ som er billigst og hva som lønner seg kan avhenge av personlig bruk så vel som tilbud fra butikker og leverandører.

Ulemper og fordeler

Mobiltelefoner som kjøpes med abonnement er ofte rimeligere enn de man kjøper uten, men prisene på abonnementet er ikke nødvendigvis gunstige og mange er redd for at kostnadene blir høyere når man regner sammen totalsummen. Med andre ord risikerer du bare å utsette betalingen av telefonen når du kjøper den med binding – og det med en rente som neppe er særlig fordelsmessig for deg.

Dessuten er sjansen stor for at mobiloperatørene vil presse på deg de abonnementene som de tjener mest på – det betyr nødvendigvis ikke at avtalen er særlig god for deg som kunde.

Kort oppsummert vil fordelen med å kjøpe kun mobil være at du står fritt til å velge det billigste abonnementet for din bruk, og du står fritt til å bytte operatør om det skulle endre seg gjennom året.

Dersom du velger å kjøpe en mobil med abonnement, følger det med bindingstid og det betyr at du ikke fritt kan bytte operatør før bindingstiden er over. Velger du likevel å bytte før bindingstiden er ferdig, må du betale et gebyr for å bryte bindingstiden.

Les også: Dette skiller operatørlås fra bindingstid

Fordelene med å kjøpe mobil med abonnement varierer med hvilken operatør du velger. Fordeler som gratis lagring i nettsky, forsikring, ekstra datapakker, gratis ringetid til utland eller mulighet for delbetaling kan ofte følge med om du velger abonnement med bindingstid. På den annen side vil ofte disse fordelene være inkludert i abonnementet uansett. Derfor koker det hele ned til hva du trenger – hvis slike ekstrafordeler uansett ikke er noe du har behov for, bør du kanskje vurdere å kjøpe mobiltelefonen uten abonnement og finne det abonnementet som du bruker minst mulig penger sammenliknet med forbruket ditt.

Den beste løsningen for deg

Det viktige spørsmålet er om du trenger disse tilleggstjenestene, og om abonnementet passer for deg. Dette vil avhenge av bruken din og behovene du har.

I vår kalkulator kan du enkelt plotte inn ditt forbruk av data, ringetid og sms for å finne den billigste løsningen for deg. Du kan velge å gjøre det samme med ny mobil på kjøpet eller uten.