Dekningskart Mobiltelefoni.no

Dekningskart: Sjekk mobildekningen der du er

Telenor- eller Telia-dekning? Forskjellen mellom operatørenes dekningen ikke er så stor som den engang var, men dekningskartene er kanskje ikke så pålitelige som du tror.

I Norge i dag er det tre leverandører av mobilnett som er godkjente av Nkom (tidligere Post- og teletilsynet). Det begynner å bli noen år siden man opplevde store forskjeller i dekningen mellom de ulike operatørene, men fortsatt har de noen «dekningshull» på Norgeskartet, og disse kan variere med hvilken operatør du bruker.

Mobiltelefoni er en sammenligningstjeneste som er anbefalt av Nkom. Prøv vår kalkulator og finn det mobilabonnement som er best for deg.

Telenor Telia
Telenor Onecall
Talkmore Telia
Happybytes YouTeam
Chilli Mobil Telio
PepCall MyCall
GE Mobil Ice
Sponz Hudya
Komplett Mobil  

Ulike dekningskart

På linkene under finner du operatørenes egne dekningskart og her kan du sjekke om de mener det er dekning dit du skal eller der du bor. I et land som Norge hvor det kan være områder hvor det langt mellom naboene, blir det naturlig å skille mellom arealdekning og befolkningsdekning. Befolkningsdekningen i Norge i dag oppgis å være på over 99 %, mens arealdekningen er en god del lavere.

Les også: Slik fungerer mobilnettene i Norge

Telia er det tidligere NetCom-nettverket, og det er flere operatører som benytter dette i dag. Her finner du oversikt over ulike nettverk hos operatøren og deres dekning.

Telenor har også et dekningskart som viser de ulike nettverkstypene. Du kan også søke opp spesifikke steder for å se om Telenor mener de kan tilby dekning i dette området.

Ice.net har tidligere vært leverandør av kun mobilt bredbånd, men nå tilbyr de også mobilabonnement. Mobilkunder får Telia-dekning, mens Ice sitt eget mobile bredbåndsnett leveres til alle kunder som ønsker mobilt bredbånd. I tillegg til at de selv bruker sitt nettverk, benytter også NSB dette på sine tog. Dekningen regnes for å være svært god, og mange bruker mobilt bredbånd fra Ice.net når de skal oppholde seg i mer grisgrendte strøk.

Mobilmast Dekning Mobiltelefoni.no
Mobilmaster: Telenettverket bygges stadig ut og sørger for at flere nordmenn får god mobildekning. Illustrasjonsfoto: John Spade.

Dekningskart uten garanti

Operatørenes egne dekningskart gir ingen sikker garanti for at du får dekning, men de kan gi en pekepinn på hva du kan forvente. Forbrukerombudet har ved flere anledninger uttrykt til media at operatørenes bruk av estimater for dekning i reklame og markedsføring er misvisende, nettopp fordi det kun er matematiske beregninger og ikke reel dekning de oppgir. Forbrukere har følt seg lurt når de har opplevd å ikke ha fått dekning etter å ha sjekket dekningskartene og kjøpt abonnement.

Dersom du ønsker et mer realistisk dekningskart kan du besøke Open Signal sin nettside. De har et dekningskart som viser den faktiske dekningen basert på brukeres data, og ikke på formler og estimerte beregninger. Du kan også laste ned deres app for tilgang til gratis WiFi, signal-hjelp og du kan bidra til å gi et bedre bilde av «real-dekningen».