Kontantkortets død er betydelig overdrevet

Til tross for gjentatte dødsdommer lever fremdeles kontantkortet i beste velgående.

Selv om tiden da man kjøpte fysiske kontantkort med skrapelodd-kode definitivt er over, selger fremdeles alle de store mobilselskapene kontantkort. Utover at det har blitt betydelig lettere å fylle opp kontantkortet nå sammenliknet med tidligere har det ikke skjedd de store revolusjonene med kontantkortet.

Tilbydere av kontantkort

Disse operatørene tilbyr kontantkort i Norge:

Telenor

Telia

Chili Mobil

Talkmore

OneCall

MyCall

Hvem passer kontantkort for?

For at et kontantkort skal kunne lønne seg bør du bruke mobilen svært lite og da hovedsakelig til å ringe og/eller sende SMS. Grunnen til det er at de fleste kontantkortene tar seg godt betalt for mobildata.

Om du ikke har mulighet til å få tegnet mobilabonnement i Norge, enten fordi du mangler personnummer eller har betalingsanmerkninger, kan kontantkort være et godt alternativ. Å kjøpe kontantkort krever ingen kredittsjekk, og alt betales på forhånd.

Kontantkort kan også være praktisk å ha på reservetelefoner som sjelden er i bruk, men som man ønsker å ha tilgjengelighet på. Dersom du er avhengig av telefonen din kan det være lurt å ha en reservetelefon med kontantkort på et annet mobilnett enn det du har på hovedtelefonen din.

Les også: Slik fungerer mobilnettene i Norge

I dag har de aller fleste mobilabonnementene fri bruk av ringetid og SMS/MMS, men som nevnt betaler du vanligvis for bruken av dette på kontantkortene. Telia sitt Smart Kontant skiller seg ut fra denne mengden ved at man kjøper datapakker som inkluderer ubegrenset med ringetid, SMS og MMS så lenge det ikke er til spesialnummer.f

Siste skrik: Smarte kontantkort

I dag har de aller fleste mobilabonnementene fri bruk av ringetid og SMS/MMS, men som nevnt betaler du vanligvis for bruken av dette på kontantkortene. Telia sitt Smart Kontant skiller seg ut fra denne mengden ved at man kjøper datapakker som inkluderer ubegrenset med ringetid, SMS og MMS så lenge det ikke er til spesialnummer.

Dessuten har flere mobiloperatører, deriblant OneCall og Talkmore, laget ordinære abonnement som forhåndsbetales med kort. På den måten er også disse abonnementene gunstige om du ikke ønsker kredittsjekk.

Hvordan fyller man opp kontantkortene?

Fylle opp, lade, reloade – kjært barn har mange navn. Uansett hva du kaller prosessen å få fylt opp kontantkortet ditt har du en rekke ulike muligheter.

Det er en app for det aller meste – de store mobiloperatørene lar deg fylle opp kontantkortet via kundeservice-appene sine. Om du er uten nett eller bare foretrekker andre måter å gjøre det på kan du gjøre det samme via SMS. Da må du vanligvis ha registrert bankkortet ditt på forhånd for at du skal bli belastet for kjøpet.

Det er dessuten fullt mulig å kjøpe kontantkort over disk. De store mobiloperatørene selger kontantkortene sine i dagligvarebutikker, i kiosker og på bensinstasjoner. Telenor samarbeider også med noen banker om å selge kontantkort i minibanker.