Telia legger ned Chess

Ice kjøper Komplett Mobil

Komplett Mobil sine nåværende kunder vil være flyttet over til Ice i løpet av juni 2019.

Fakta

Komplett Mobil ble startet opp sommeren 2016.

I 2015 ble Network Norway en del Ice.

Ice eier og drifter det tredje mobilnettet i Norge. Ice har drøyt 1800 basestasjoner i Norge og har planer om å utvide med ytterligere 2000 nye basestasjoner de neste årene.

Der Ice sitt nett ikke er utbygget leier Ice plass på Telia sitt mobilnett.

I en pressemelding som ble sendt ut mandag 18. mars 2019 ble det kjent at mobilselskapet Ice kjøper Komplett Mobil sin kundemasse for cirka 105 millioner kroner. Den endelige salgssummen er avhengig av hvor mange kunder som blir med over fra Komplett Mobil til Ice.

Komplett Mobil ble startet opp for drøyt to og et halvt år siden under merkevarenavnet som de fleste forbinder med nettbutikken Komplett.no. Nå er det altså slutt for mobiloperatøren.

Gratis velkomstgave til eksisterende kunder

Komplett Mobil sine nåværende kunder vil få dobbel mobildata og fri månedsavgift som «velkomstgave» den første måneden de er overført til Ice. I stor grad er abonnementene hos Ice like i datamengde og månedspris som abonnementene var hos Komplett Mobil.

Les også: Hvordan velge rett mobilabonnement

Mens Komplett Mobil er på Telenor sitt mobilnett har Ice som kjent sitt eget nett. Der hvor Ice sitt nettverk ennå ikke er helt utbygget leier Ice plass på Telia sitt nett. Dette kan det være lurt for kunder av Komplett Mobil å notere seg dersom de bruker telefonen litt utenfor allfarvei – de bør sjekke ut om Ice eller Telia har dekning på slike steder.

Les også: Slik fungerer mobilnettene i Norge

Ingen EU+

En annen ting som er verdt å merke seg er at Ice ikke kommer til å videreføre tjenesten EU+ som Komplett Mobil lanserte i april i fjor. EU+ sørget for at Komplett Mobil sine kunder kunne få fri roaming i land som USA, Thailand, Sveits og seks andre land som ikke er en del av Roam Like Home-tilbudet.

Les også: Smart mobilbruk i ferien

Utover nytt nett og avviklingen av EU+ vil ikke oppkjøpet få særlig store konsekvenser for kundene. De må bytte SIM-kort i forkant av overgangen som ifølge selskapene vil foregå i løpet av juni.

Har Ice det riktige abonnementet for deg?

Sammenlign abonnementene til Ice med de andre mobiloperatørene her på Mobiltelefoni.no:

Sammenlign mobilabonnement