Mobiltelefoni september 2015 - Ice og Tele2
En mobiloperatør blir borte fra det norske markedet, mens en ny ypper seg.

S for September og Store endringer

Det har vært en heseblesende månedsstart for mobiltelefonibransjen, med viktige hendelser hos to av de største operatørene.

Nykommer ypper seg

Mobilnykommer Ice reiste øyebryn ved å lansere et kampanjeabonnement til 99 kr for fri tale, sms og mms og 1GB data. Kampanjeprisen gis til de første 10 000 abonnenter, deretter blir ordinær pris 149 kroner.

Månedsskiftet innebærer også at kampanjeprisen på 2 og 4GB-abonnementene ikke gjelder lenger. Samtidig ble 4GB endret til 5GB og fri MMS inkludert i alle abonnementene.

Tele2 slukt av Netcom

En annen stor, om enn mer ventet endring, er at det ikke lenger er mulig å bestille abonnement fra Tele2. Teleselskapet som kapret mange kunder med høy datafart og fri bruk i Sverige har omsider blitt helt slukt av Netcom.

Det er ennå uklart hva som vil bli vilkårene for eksisterende Tele2-abonnenter når de blir Netcom-kunder. På Tele2 sin hjemmeside opplyses det at kundene vil få et brev i posten med informasjon om hvilket abonnement de blir flyttet til.

Netcom tar kun over den norske virksomheten til Tele2. Merkevaren fortsetter å eksistere i opphavslandet Sverige.

Forbedringer på Mobiltelefoni.no

Teamet i Mobiltelefoni.no sitter heller ikke stille og har i dag lansert en rekke små forbedringer på sammenligningen av mobilabonnement. Blant annet:

  • Mulighet til å stille inn forbruk på megabyte og gigabyte-nivå, samt minutt/time
  • En flunkende ny mobilversjon med store løft i brukervennlighet
  • Masse andre småendringer som sikkert ingen kommer til å legge merke til

I tillegg fortsetter vi å oppdatere priser på abonnement med- og uten mobilkjøp. De nyeste mobilpakkene som er lagt inn er Samsung Galaxy S6 Edge+ og Sony Xperia Z3+.