Ice PepCall Abonnement Nye mobiler
Ice og PepCall endrer tilbudet og nye mobiler slippes.

Viktige endringer og nye modeller i november

I løpet av den siste måneden har det skjedd en del endringer det kan være greit å vite om for deg som er opptatt av mobiltelefoni. Her serverer vi deg de viktigste nyhetene.

Ice fortsetter utvidelsen

Ice utvider stadig tilbudet sitt til norske kunder. De har fått mobilabonnementet Mobil 10 GB, som er et nytt og større abonnement for deg som bruker mobilen mye. Her får du 10 GB, fri tale, SMS og MMS for 399 kr.

Kampanjen de hadde på abonnementet Mobil 1 GB er over, og fast månedspris for nye kunder er nå 149 kr.

PepCall endrer abonnementet

PepCall har også gjort forandringer i abonnementet sitt. Med PepCall Automatgir blir pakkeprisen automatisk justert basert på faktisk forbruk hver måned. Tidligere hadde man 25 inkluderte minutter, SMS, MMS og MB for 0 kr. Denne startsummen har de hevet til 39 kr, og de har lagt til flere «gir» i Automatgiret.

Slik ser dagens priser fra PepCall ut:

  • 39 kr: 20 MB + 15 ringeminutter + 30 sms/mms
  • 139 kr: 200 MB + 150 ringeminutter + 200 sms/mms
  • 239 kr: 1500 MB + ubegrenset antall ringeminutter, sms og mms
  • 339 kr: 5500 MB + ubegrenset antall ringeminutter, sms og mms
  • 439 kr: 8500 MB + ubegrenset antall ringeminutter, sms og mms
  • 639 kr: 12500 MB + ubegrenset antall ringeminutter, sms og mms
  • 839 kr: 25500 MB + ubegrenset antall ringeminutter, sms og mms

Forrige uke fikk vi for øvrig vite at Xito legger ned.

Flere mobile høstnyheter

Dersom du er ute etter en ny mobil, kan det være greit å vite at du har fått litt flere valgmuligheter den siste tiden. Noen få nettbutikker har nemlig lagt ut LG Google Nexus 5X og Sony Xperia Z5 Premium på forhåndssalg.

Xperia Z5 Premium er større enn brødrene Xperia Z5 og Xperia Z5 Compact som kom for salg tidligere i høst. Premium er også den første smarttelefonen i verden med 4K-skjerm. Det betyr at den er fire ganger mer detaljrik enn full-HD.

LG Google Nexus 5X kan du lese litt om her.

Ypper med de store

Denne helgen kom også HTC One A9 for salg. Den er selverklært som «iPhone-killer», men det gjenstår å se om den lever opp til denne beskrivelsen.

Motorola Moto G (tredje generasjon) er en annen nykommer på markedet. Den er kraftig og robust – og mye billigere enn mange andre smarttelefoner. Tiden vil vise om dette er nok til å hevde seg i det tøffe markedet.

Nyhetene vi må vente på

Du må smøre deg med litt tålmodighet dersom du gleder deg til noen av de andre nyhetene som er lansert i høst. LG Google Nexus 6P ble lansert samtidig som lillebror Nexus 5X, men vi vet ennå ikke når førstnevnte kommer til butikkene i Norge. Ellers er det er forventet at Nokia Lumia 950 og 950 XL kommer 3. desember i år.

Vi må nok vente helt til 2016 før vi ser noe til både Samsung Galaxy S7 og LG G5. Det er foreløpig ukjent når LG V10 og OnePlus 2 kommer til Norge, og det spekuleres i om de i det hele tatt blir lagt ut på det norske markedet.

Slutt på dyr dataroaming

Vi kan ellers melde om gode nyheter for reiseglade mobilbrukere: Det skal bli mye billigere å surfe i utlandet!

Europaparlamentet vedtok i forrige uke at roaming-avgifter fra teleselskapene skal forbys i EU. Det betyr i praksis at du kan ringe, sende SMS og bruke mobildata til norske priser når du reiser i EU-land. De nye reglene skal innføres innen 15. juni 2017.

Prøv Mobiltelefoni.no sin kalkulator: Sammenlign alle norske mobilabonnement