Telia legger ned Chess

Telia legger ned Chess

Chess har siden 2005 vært eid av Telia, men nå sier moderselskapet stopp. Chess, som ble grunnlagt av Nils Åge Molden i 1999, vil altså om kort tid være historie.

Fakta

Idar Vollvik solgte Chess og Sense til Telia i 2005 for 1,62 milliarder kroner.

Alle kunder vil bli overført til Telia, men beholder samme avtale som før.

Eksisterende kunder beholder samme mobilnummer, abonnementspris og vilkår som før.

Endringen trer i kraft i begynnelsen mai 2018.

Etter nedleggelsen av Chess, vil Telia eie merkevarene MyCall og OneCall, Telia. Leder for privatmarkedet i Norge, Kjersti Jamne sier til E24 at Telia ønsker å fokusere mer på de andre merkevarene og kan gi bedre tilbud til kundene gjennom Telia-merkevaren.

Fra 2002 til 2005 var Chess eid av Vollvik-gruppen, som i 2005 solgte Chess og Sense med omlag 400.000 abonnenter til Telia for 1,62 milliarder kroner.

Slik påvirkes du som Chess-kunde

Alle Chess-kunder vil bli overført til Telia, men får beholde samme priser og vilkår som i dag. Dette inkluderer også datamengde, samt andre betingelser. Alle kan beholde sine opprinnelige SIM-kort og nummer.

I tillegg vil kundene nå få tilgang til nye goder som tidligere har vært forbeholdt Telia-kundene som Svitsj, lenger åpningstid hos kundeservice og Databoost.

Telia sier at ingen ansatte vil miste jobben som følge av nedleggelsen. Hvorvidt mange kunder nå kommer til å bytte mobilselskap gjenstår å se. Selv om det er mange ulike selskapsnavn på det norske mobilmarkedet i dag, er det nok mange som ikke er klar over at Talkmore, OneCall, MyCall, Phonero og Chess nå alle er eid av Telenor og Telia.

Har Telia det riktige abonnementet for deg?

Sammenlign abonnementene til Telia med de andre mobiloperatørene her på Mobiltelefoni.no:

Sammenlign mobilabonnement