Administrerende direktør i Ice Eivind Helgaker
Ice kjøper Hello sine privatkunder. (Foto: Ice Norge AS)

Ice kjøper Hellos privatkunder

Fakta

Ice

Grunnlagt: 2003
Eier: AINMT

Hello

Grunnlagt: 2005
Eier: Hello AS (50 %), Alitbox (50 %)

Eivind Helgaker bekrefter til Mobiltelefoni.no at Ice har kjøpt opp minst 40 000 privatkunder fra telefonselskapet Hello. Avtalen kommer til å koste Ice minimum 75 millioner kroner.

Morselskapet til Ice, AINMT, erklærte i en pressemelding tirsdag 11. juli at Ice har kjøpt opp minst 40 000 privatkunder. I pressemeldingen kom det ikke frem hvilket selskap som var den selgende parten.

Mer vekst

Til Mobiltelefoni.no kan Eivind Helgaker bekrefte at det er Hello sine kunder som er kjøpt opp. Helgaker forklarer at oppkjøpet er del av en helhetlig vekststrategi.

– Dette er del av vekststrategien vår. Vi ønsker å øke kundemassen vår. Vi gjør det organisk og vi gjør det nå også ved oppkjøp. Dette var da en fornuftig avtale, en god avtale for både kjøper og selger og ikke minst for kunde. Der var det en god match og det er viktig.

Finn billigste mobilabonnement. Prøv kalkulatoren her på Mobiltelefoni.no.

Utfordrer duopolet

Helgaker forteller at overføringen av kundene først vil finne sted etter sommeren. Når overføringen har funnet sted hevder Helgaker kundene vil oppleve store fordeler ved å nå være en del av Ice.

– Vi har et veldig konkurransedyktig produkt som vi mener er grunnen til at kundene vinner på dette. Vi, som Hello, er svært konkurransedyktige på pris noe som kommer til å fortsette. I tillegg til dette har vi en del andre fordeler som overfakturering som vi vet er viktig for kunden. Så vi har en del positive nyheter til de kundene som nå kommer inn.

Ice har i løpet av det siste utfordret Telenor og Telia i det norske markedet. Selskapet var det første til å innføre Roll-Over av data i Norge, etterfulgt av OneCall og Talkmore. Helgaker hevder at selskapet har mer i ermet.