Eivind Helgaker i Ice
Eivind Helgaker i Ice kom med en hyggelig overraskelse til kundene.

Ice lar deg beholde ubrukt data

Vilkår for Data Rollover

Om en abonnent ikke bruker opp hele datakvoten sin blir restbeløpet overført til neste måned.

  1. Gjelder for alle eksisterende og nye kunder av Ice, uansett abonnement.
  2. Den oppsparte ekstra datamengden har ingen utløpsdato.
  3. Man kan maksimalt spare opp dobbelt så mye data som man ellers ville hatt gjennom abonnementet.
  4. Gjelder også for datapakker, men begrenset også av størrelsen på abonnementet.

Fredag 3de februar kom Ice med en oppsiktsvekkende ny lansering i det norske markedet for mobiltelefoni: Data Rollover.

Data Rollover innebærer at brukeren kan "spare opp" ubrukt data fra abonnement og datapakker og bruke disse i en senere måned. Kanskje mest oppsiktsvekkende er det at dette gjelder alle kunder og alle abonnement, uten økte priser og uten at kunden må foreta seg noe.

- Her har vi snudd opp-ned på hvordan norsk telekom normalt gjør lanseringer. Vi har rettet oss kun mot våre eksisterende kunder og gitt dem en bedre tjeneste uten at de må løfte en finger, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i Ice, til Mobiltelefoni.no.

Finn billigste mobilabonnement. Prøv kalkulatoren her på Mobiltelefoni.no.

Helgaker beskriver at nye produkter og tjenester ofte blir lansert med kompliserte prisstrukturer, kun for visse abonnement og retter seg primært mot nye kunder, i stedet for å ta vare på de som allerede har abonnement.

Slik fungerer Data Rollover i praksis

Hvis man for eksempel har en datapakke på 5GB og kun bruker 2GB en måned vil man da ha 7GB neste måned. Denne oppsparingen kan man fortsette med helt til man når det dobbelte av datamengden som vanligvis er inkludert i abonnementet - f.eks. 10GB om man har et abonnement med 5GB. De ekstra dataene har ingen utløpsdato.

Tilsvarende kan f.eks. en kunde som løper tom for data mot slutten av måneden kjøpe en ekstra datapakke uten at denne må brukes opp innen månedsslutt. Den ubrukte datamengden blir med videre helt til den er oppbrukt.

Øker ikke prisene

Lanseringen vil uten tvil innebære at Ice får mindre betalt for hver megabyte som brukerne benytter, siden prisene forblir det samme. Ice lover likevel å beholde prisene der de er i dag.

- Dette koster jo penger, men vi ser på det som en god investering i lojale kunder som anbefaler oss videre til venner og kjente, forklarer Helgaker til Mobiltelefoni.no.

Konkurrenter følger etter

Dagen etter at Ice lanserte Data Rollover lanserte One Call en tilsvarende tjeneste med navn "Ta Med Data" og ellers like vilkår som Ice.

Talkmore fulgte også etter med en tjeneste kalt Data Rollover, men der data blir borte påfølgende måned, slik at man ikke kan spare opp data over lengre tid.

Ice fulgte på sin side opp med å lansere Data Rollover også for mobilt bredbånd, noe de foreløpig er alene om.

Vurderer du nytt abonnement?

På Mobiltelefoni.no kan du sammenligne vilkår for alle mobilabonnement i Norge. Tjenesten er godkjent av NKOM, tidligere kjent som Post- og Teletilsynet.