Nkom godkjenningsmerke Mobiltelefoni.no

Verdig arvtager for Telepriser.no

Mobiltelefoni.no er blitt godkjent av vaktbikkja for post- og teletjenester

Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet (Nkom), tidligere kjent som Post- og Teletilsynet har tildelt Mobiltelefoni.no sitt godkjenningsmerke for sammenligning av mobilabonnement og mobilt bredbånd.

- Dette betyr at Nkom mener at nettstedet gir brukerne godt grunnlag for å ta opplyste valg, skriver Nkom, som er en del av Samferdselsdepartementet, på sin nettside.

Ny funksjonalitet og bedret brukervennlighet

Simen Owesen-Lein
Fornøyd: Simen Owesen-Lein er fullstackutvikler for Mobiltelefoni.no.

For å oppnå godkjentmerket har Mobiltelefoni.no gjort flere oppdateringer i sin sammenligningstjeneste. De viktigste er at tilleggspakker med data samt kontantkort nå også er inkludert i sammenligningen .

- Særlig å ta høyde for at flere datapakker kan brukes i kombinasjon var utfordrende å programmere, men vi er godt fornøyd med sluttresultatet, sier fullstackutvikler Simen Owesen-Lein i Mobiltelefoni.no.

Prøv kalkulatoren selv og finn beste abonnement eller kontantkort tilpasset din mobilbruk: https://mobiltelefoni.no/mobilabonnement.

Arvtager for Telepriser.no

I oktober 2014 besluttet daværende Post- og Teletilsynet og legge ned sin prissammenligningstjeneste Telepriser.no, etter å ha innsett at den daværende kalkulatoren ikke lenger ga et godt bilde av markedet.

– Vi har lenge tenkt nøye på hvordan vi skal håndtere dette, men vi ser at tiden er inne for en oppdatering av tjenesten. Grunnen er at sammensetningen av priser, slik vi har kunnet gi folk oversikt over til nå, i økende grad erstattes av pakker hvor de ulike tjenestene tilbys samlet. Det tar ikke den gamle plattformen som ble utviklet i 2002 hensyn til, sa assisterende direktør i PT, Elisabeth Sørbøe Aarsæther, til Teknisk Ukeblad den gangen.

I begynnelsen hersket det noe usikkerhet om hva som var neste steg, og tilsynet vurderte blant annet å sette av ressurser til å utvikle en ny tjeneste.

Dette møtte motstand fra enkelte hold.

– Jeg vil påstå at myndighetene ikke klarer å følge med på det tempoet markedet utvikler seg i i fremtiden, spesielt når det kommer pakkeløsninger på markedet, skrev den kjente teleanalytikeren John Strand i et innlegg til tilsynet, i følge Tek.no.

Mobiltelefoni.no - illustrasjon
Mobiltilpasset: Som seg hør og bør fungerer Mobiltelefoni.no på alle platformer.

Godkjentordning

Nkom falt ned på samme konklusjon som Strand og valgte i stedet å opprette en godkjentordning, der private aktører som opprettholder de strenge kravene til etterrettelighet kan få et offisielt godkjentmerke. Kravene er at tjenesten er:

  1. Tilgjengelig
  2. Pålitelig
  3. Transparent
  4. Fullstendig og objektiv

Les mer utfyllende om kravene her.

- Et viktig kvalitetsstempel

- Vi er stolte og glade for at Nkom har godkjent Mobiltelefoni.no sin oversikt over billigste mobilabonnement og ikke minst at vi som første aktør i Norge har fått en godkjent sammenligning av mobilt bredbånd, sier produktansvarlig Gulbrand Øverbye i Mobiltelefoni.no

- Godkjenningsmerket er et viktig kvalitetsstempel for oss, da det hever over enhver tvil at sammenligningen vår er fullstendig og objektiv. Vi startet Mobiltelefoni.no i forbindelse med at Telepriser la ned nettopp for å fylle det vakuumet dette skapte for nordmenns informasjonsbehov i telefonimarkedet, og derfor er det spesielt gledelig at nettopp Nkom nå går god for innholdet i tjenesten, fortsetter han.

Godkjentordningen er begrenset til prissammenligning på mobilabonnement og mobilt bredbånd og favner derfor ikke andre elementer på nettsiden, slik som sammenligningen av pakkepriser av ny mobiltelefon+abonnement, eller anbudstjenestene for privat telefoni eller bedriftstelefoni.

Stopper ikke utviklingen

Selv om sammenligningen nå er godkjent av den nylig opprettede ordningen stopper ikke arbeidet med å utvikle en stadig bedre tjeneste for brukere av telefonitjenester.

Dersom du har innspill til hvordan Mobiltelefoni.no kan gjøres enda bedre, ikke nøl med å sende en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Sjekk om du selv kan få et billig mobilabonnement, eller prøv datakalkulatoren om du er usikker på hvor mye data du trenger.